2011. október 29., szombat

Saramago, José: Káin - Jelenlegi ára: 2 350 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! KáinA könyv listaára: 2800 Ft. Leírás:
A 2010-ben, nyolcvanhét éves korában elhunyt Nobel-díjas portugál író életművének utolsó, nagy vihart kavaró műve, a Káin komorságával és súlyosságával méltó lezárása az életműnek. Ha José Saramago bibliai témához nyúl, ne számítsunk a szent szöveg iránti áhítatos tiszteletre. A finoman szólva is profanizáló hangvétellel alátámasztva egy se nem jóságos, se nem félelmetes, se nem mindenható, inkább egy hibát hibára halmozó, következetlen, durva, egoista, határozatlan és embertelen Isten képe bontakozik ki a műben. Persze Káin is hasonló jellemvonásokkal bír, s amikor - az eredeti történethez hűségesen - megöli testvérét, Ábelt, az Úr büntetésül bélyeget nyom a homlokára és örök bolyongásra ítéli. Az út során bontakozik ki a regény lényege. A főhős ugyanis rejtélyes módon szemtanúja lesz számos, időben távoli, ismert bibliai eseménynek: Ábrahám áldozata, Jerikó pusztulása vagy Jób megkísértése. Káin azonban nemcsak megfigyeli a történteket, hanem gyakran be is avatkozik, és a rengeteg véres és kegyetlen eseményt átélve egyre rosszabb véleménnyel lesz Istenről, aminek szenvedélyes teológiai vitákban ad hangot. A megszokott saramagói írástechnikát érvényesítve bekezdésnyi hosszúságú mondatokkal találkozunk, ahol a párbeszédek nem különülnek el hagyományos módon a szövegtől, s a narrátor gyakran fűz egyenesen az olvasónak címzett, ironikus magyarázatokat, megjegyzéseket a történet egyes elemeihez. Az Istenre sok tekintetben hasonlító, de annál emberi gyengeségeivel és bűneivel együtt is bölcsebb és humánusabb Káin időutazásai jó ideig csak afféle posztmodern, kissé céltalan játéknak tűnnek, de végül kiderül, hogy az utazások miféle következménnyel járnak. A végkicsengésében pesszimista hangvételű mű mindent megkérdőjelező tiszteletlensége mögött az a filozófia rejlik, hogy az ember a legnagyobb szentségeknél is értékesebb. ISBN: 978-963-07-9141-0A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 350 Ft

Az aukció vége: 2011-10-31 02:05
. Saramago, José: Káin - Jelenlegi ára: 2 350 Ft

Fontos